Bio

Joan Cabero, més conegut pel nom artístic de Joan Delapse (Barcelona, 12 de gener de 1990) és un cantautor català autor de diversos treballs discogràfics d’estil pop-rock en anglès. Ha format part de les bandes Minerva (veus), Decadence UK (veu i guitarra), i Errático (veu i guitarra). Actualment fa cançons d’estil pop en català i en format acústic.

L’any 2015 va fundar el grup de rock Errático amb el qual va publicar 2 EP’s i 2 LP’s sota el segell independent Binary Emotions Records de Parets del Vallés. Ha actuat per diversos escenaris de la província de Barcelona, els més importants dels quals han sigut el Primavera Sound als barris (2016), l’Espai Vapor (2017), el Terrassa Música Moderna (2017) i el Festival de música independent Parc de la Linera (Parets del Vallés, 2015 i 2017).

Delapse col·labora amb diferents col∙lectius barcelonins com Binary Emotions Knights, Musarañas, No M’en Records i La Descomunal a Terrassa, intentant ser un membre actiu de l’escena.

El seu treball discogràfic més destacat és el disc de llarga durada titulat Black Oasis (Binary Emotions Records, 2017), produït per Xavier Nadal (Grushenka, Creamy Creature) molt influenciat per la música dels 90 i per grups com Pixies, Placebo, Sonic Youth o Nirvana, entre d’altres. L’àlbum compta amb un ampli espectre sonor, jugant ocasionalment amb el rock experimental (o avant-rock), i apropant-se al so de grups com Pavement, YAK o Kurt Vile.

L’any 2018 publica el seu primer disc en solitari titulat Walkabout (Binary Emotions Records) gravat durant les mateixes sessions del disc Black Oasis.
Actualment (2021) la seva música ha evolucionat prenent un to més despreocupat, emfatitzant encara més les melodies pop. S’obre a la societat catalana i reconeix les seves arrels. Per això s’embarca en el projecte Petits Joglars, amb el qual vol mostrar tot el procés creatiu des de zero mitjançant les xarxes socials, començant per la composició de les cançons a casa -durant la pandèmia- fins a la gravació i promoció del disc, el productor del qual tornarà a ser en Xavier Nadal.

Discografia

  • 2015: Errático (EP, autoeditat)
  • 2015: Save the Savage (EP, autoeditat)
  • 2017: Black Oasis (LP, Binary Emotions Records)
  • 2018: Walkabout (LP, Binary Emotions Records)
  • 2021: Petits Joglars (EP, autoeditat – Binary Emotions Records)

Col·laboracions

  • 2015: Binary Sessions, amb la cançó original «Ugly face» (recopilatori, Binary Emotions Records)
  • 2016: Ligereza Telúrica vol. 2, versió de la cançó “Como un vagabundo” de Bertín Osborne
  • 2017: República O Barbàrie, cançó original “Deadline” (recopilatori, No M’en Records – Bestiar)
  • 2020: Ligereza Telúrica vol. 3, versió de la cançó “Se me enamora el alma” de Isabel Pantoja

Referències
1. Entrevista a La Descomunal  (5 de juliol de 2016)
2. Errático: Black Francis estaría orgulloso (23 de gener de 2017)
3. Ressenya del disc Black Oasis (12 de març de 2017)
4. Ressenya d’avançament del disc Walkabout (19 d’octubre de 2017)
5. La nova vía d’Errático (1 de novembre de 2017)

Deja un comentario